Skip to content

Click Modular Router

13 March 2012

Mogelijkheden in Android

De mogelijkheid van een smartphone, specifiek een Android toestel, om ad-hoc broadcasts uit te voeren of simuleren zal bepalend zijn voor de haalbaarheid van een ITS toepassing voor dit doelplatform. De Android API (Android developer reference, geraadpleegd via developer.android.com/reference) biedt veel mogelijkheden aan ontwikkelaars. Op gebied van netwerkmogelijkheden kan een Android applicatie, mits voldoende permissies toegekend, acties zoals netwerkscans uitvoeren of configuraties voor verschillende access points wijzigen. Om rechtstreekse communicatie tussen smartphones te realiseren zou ondersteuning voor ad-hoc broadcasting een optimale oplossing zijn, maar dergelijke functionaliteit is niet voorzien in de huidige versie van het besturingssysteem. Ook connecties met een ad-hoc netwerk kunnen niet gerealiseerd worden.

Click Modular Router

Het aan IBCN ontwikkelde prototype ITS systeem is gebaseerd op ad-hoc broadcasting gerealiseerd door de Click Modular Router. Pogingen om deze software onder Android te benutten waren niet succesvol: het builden van een Click executable voor Android stuitte op een permissieprobleem en een Click static library onder een Android applicatie met toegevoegde Android permissies bleek niet te functioneren.

De pogingen om ad-hoc broadcasting te realiseren werden gestaakt toen de Android Wifi-Direct API onder de aandacht kwam en het idee ontstond om connectiegerichte communicatie te proberen realiseren tussen bewegende voertuigen.

Advertisements

From → Vooruitgang

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: